راه شماره 25 : گند زدايي از نمکستان
شجاع، باشرف و طرفدار ضعفا
نماینده مطلوب از دیدگاه رهبر انقلاب

مسؤولیتهای والا در نظام جمهوری اسلامی، كاسبی و سرمایه نیست
مسؤولیتهای والا در نظام جمهوری اسلامی، كاسبی و سرمایه نیست كه انسان برای ادارهی دنیای خود به دنبال آن برود. مسؤول نظام جمهوری اسلامی حق ندارد به اعیان و اشراف و پولدارها نگاه كند و زندگی خود را با آنها بسنجد؛ حق ندارد خود را با نظایر و اشباه خود در حكومتهای طاغوتی بسنجد. آری؛ در دستگاههای طاغوتی، یك وزیر، یك مدیر كل و یك رئیس، از زندگیهای آنچنانی برخوردارند؛ ما هم امروز بیاییم و خود را با آنها بسنجیم و بگوییم ما هم وزیر و مدیریم!؟ نه؛ در نظام اسلامی اینگونه نیست. در نظام اسلامی، این مأموریت، طعمه نیست؛ یك مسؤولیت و یك خدمت و یك وظیفه بر گردن انسان است.
بیانات در خطبههای نماز جمعهی 21 رمضان 16/9/80
اگر کسی برای نمایندگی مجلس، دهان مردم را شیرین کرد باید رد صلاحیت شود
آدم پولپرستی؛ آدم پیشكردهی خوانین و اشرار منطقهای، از فقد یا ضعف نظارت استفاده كند و وارد مجلس شود و بعد بخواهد برای آنگونه افراد كار و تلاش كند؛ یا مثلاً - آنطور كه جناب آقای جنّتی در نماز جمعهی دیروز اظهار میكردند - در هنگام انتخابات به او پول بدهند تا وارد مجلس شود. اگر واقعاً اینطور كسانی را شناختید، بیدریغ ردشان كنید. اگر دیدید كسانی هستند كه برای اینطور كارها به مردم پول میدهند یا دهن مردم را شیرین میكنند، بدانید كه این آدمها، آدمهای نامناسبی هستند. وقتی معلوم میشود كسانی هستند كه بهخاطر امور مادّی و در راه كسب متاع دنیوی میخواهند مسند باارزشی را كه قانون برای مردم وضع میكند، غصب كنند، بایستی جلوشان گرفته شود. معیارها هم ناظر به این است.
بیانات در دیدار اعضای هیأت نظارت بر انتخابات شورای نگهبان 14/11/74
نماینده مجلس وامدار دیگران به درد نمیخورد
اگر نمایندهای بر سرِ كار آید كه قبل از ورود به مجلس، خود را وامدار دیگران كرده و مجبور باشد در مجلس وام آنها را ادا كند؛ نانهایی به قرض گرفته باشد و بخواهد به مجلس كه رفت، قرض خود را ادا كند؛ بهدرد نمیخورد.
بیانات در خطبههای نماز جمعه (19 رمضان 1416) 20/11/74
مبادا کسی به مجلس برود که گیرنده اش به سمت غرب باشد
همهی تأكیدی كه بنده در قضیهی انتخابات و برای انتخاب اصلح و غیره دارم برای همین است كه این كشور، آسان استقلال خود را به دست نیاورده است. مبادا كسانی به مجلس بروند كه گیرندهی آنها، منتظر فرستندهی قوی امریكا و غرب باشد! مبادا كسانی وارد مجلس شوند كه آنتنهایشان را به آن سمت تنظیم كرده باشند؛ هر چه از آنجا میآید، بگیرند و در داخل به زبان دیگری منتشر و منعكس كنند! همه نگرانی من از این است.
بیانات در دیدار پرسنل و فرماندهان ارتش 28/1/75
قانونی كه پولداران را پولدارتر كند، قانون مملكت اسلامی نیست
نماینده باید شجاع و باشرف و امین و طرفدار ضعفا و قشر ضعیف باشد. قانون باید بتواند از حقوق ضعفا دفاع كند و الّا قانونی كه پولداران را پولدارتر كند، قانون مملكت اسلامی نیست. قانون باید بتواند گرهها را باز كند و به دردِ دل قشرهای محروم برسد.
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم13/ 11/ 1378
جرم بودن فریب و حیلهگری برای جلب آرای مردم
در نظام اسلامی كه مظهر كامل آن، حكومت حضرت بقیهالله ارواحنافداه است، فریب و حیلهگری برای جلب آراء مردم، خودش جرم است؛ استفاده از قدرت برای بهدست آوردن پول، یكی از بزرگترین جرائم است. آنجا یاران حضرت مهدی موظّفند در سطوح پایین زندگی كنند. نظام اسلامی ما پرتو كوچكی از آن حقیقت درخشان است. ما هرگز این ادّعا را نكردیم و نمیكنیم؛ اما باید نشانهای از او داشته باشیم.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمهی شعبان در مصلّای تهران 30/7/81
چهار شاخصه مهم یک نماینده مطلوب: متدیّن، كارآمد، دلسوز و شجاع
به نظر من مهمترین شرایط نماینده عبارت است از اینكه متدیّن، كارآمد، دلسوز و شجاع باشد. اگر این چهار شرط در نمایندهای جمع شد، همان كاری را كه شما آرزو و توقّع دارید، انجام خواهد داد. نماینده باید متدیّن باشد. بیدینی و بیتقوایی چیز بدی است؛ اگر در جای حسّاس باشد، آسیبپذیری آن بسیار گران تمام خواهد شد. نماینده باید كارآمد هم باشد. بعضیها متدیّن هستند، اما از آنها كاری ساخته نیست. باید بهگونهای باشند كه بتوانند وظایفی را كه بر عهدهشان قرار دارد، انجام دهند. سوم اینكه دلسوز مردم - بخصوص طبقات محروم - باشد و برای آنها كار و فكر كند. شرط چهارم این است كه نمایندهی مردم باید شجاع باشد. این ملت، ملت شجاع و آزادهای است؛ ملتی است كه تهدید قدرتهای متكبّر جهانی او را به عقب نمینشاند؛ بنابراین نمایندهی او هم باید شجاع باشد و نترسد.
بیانات در خطبههای نماز جمعهی تهران 24/11/82
لزوم مطالبه مبارزه با فساد و اشرافیگری از نمایندگان مجلس
باید هر پدیدهی ضد عدالت در واقعیات كشور مورد سؤال قرار گیرد. مسابقهی رفاه میان مسئولان، بیاعتنائی به گسترش شكاف طبقاتی در ذهن و عمل برنامهریزان، ثروتهای سر برآورده در دستانی كه تا چندی پیش تهی بودند، هزینه كردن اموال عمومی در اقدامهای بدون اولویت و به طریق اولی در كارهای صرفاً تشریفاتی، میدان دادن به عناصری كه زرنگی و پرروئی آنان همهی گلوگاههای اقتصادی را به روی آنان میگشاید و خلاصه پدیدهی بسیار خطرناك انبوه شدنِ ثروت در دست كسانی كه آمادگی دارند آنرا هزینهی كسب قدرت سیاسی كنند و البته با تكیه بر آن قدرت سیاسی اضعاف آنچه را كه هزینه كردهاند گرد میآورند. اینها و امثال آن نقطههای استفهام برانگیزیست كه هر جوان معتقد به عدل اسلامی ذهن و دل خود را به آن متوجه مییابد و از كسانی كه مظنون به چنین تخلفاتی شناخته میشوند پاسخ میطلبد و همچنین در كنار آن از دولت و مجلس و دستگاه قضائی عملكرد قاطعانه برای ریشهكن كردن این فسادها را مطالبه میكند.
پیام به مناسبت دومین همایش جنبش دانشجویی 6/8/81
اولویت داشتن تصویب طرحها و لوایح مفید برای مردم
نمایندگان، چه افرادشان و چه مجموعههایشان، در داخل مجلس ببینند كدام طرح، كدام لایحه و كدام قانون برای مردم مفیدتر است و مشكلات و گرههای مردم را بهتر و زودتر باز میكند، آن را جلو بیندازند و در این كار با هم مسابقه دهند. این یك رقابت مشروع، صحیح و مرضی خداوند متعال میشود.
بیانات در خطبههای نماز جمعهی تهران 22/1/82
هوشیاری در مقابل توطئههای دشمن
نباید در نیروی دشمن مبالغه كرد و نباید هم دشمنی و كید او را نادیده گرفت؛ باید مراقب بود. امیرالمؤمنین فرمود: «واللَّه لا اكون كالضّبع تنام علی طول اللدم(61)». معروف است بین عربها كه كفتار را وقتی میخواهند صید كنند، پایكوبی میكنند و آهنگی میخوانند كه خوابآور است. كفتار را با آهنگی در لانهاش میخوابانند و وقتی خوابید، به سراغش میروند. حضرت امیرالمؤمنین میفرماید: «واللَّه لا اكون كالضّبع» من آن كفتاری نیستم كه مرا با پایكوبی آوازه خوانی بخوابانند و هر كار میخواهند، بكنند.
بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی 7/3/82
کاهش مباحثات سیاسی و پرداختن به نیازهای مردم
مجلس شورای اسلامی را به پرداختن به نیازهای مردم و ایجاد مقرّراتی كه در خدمت گشایش امور مردم باشد و همچنین كم كردن از حجم مباحث سیاسی و پرداختن به مسائل اساسی كشور و مردم دعوت میكنم.
بیانات در جمع مردم ورامین 22/3/82
توجه به مشکلات مردم
گفته میشود زمینهی شركت مردم را فراهم كنید. این، زمینهی شركت مردم است. مردم اگر احساس كنند نمایندگان آنها دلسوزانه به مشكلاتشان توجّه دارند و تلاش میكنند و اگر ببینند مسؤولان دولتی كه برگزیدهی نمایندگان مجلسند، در مسؤولیتها و مدیریّتهای خود بهطور جدّی كار میكنند، در انتخابات با شوق و رغبت شركت میجویند؛ مردم ما امتحان دادهاند.
بیانات در اجتماع با شكوه مردم استان زنجان 21/7/82
خصوصیات یک مجلس مطلوب
مجلس جایگاه بسیار مهمّی است؛ خانهی ملت است؛ تجلّیگاه عزّت ملی ماست؛ میتواند عزّت اسلامی و عزّت ملی ما را به دنیا نشان دهد؛ تأمینكنندهی منافع عمومی است. با قوانین مجلس است كه مسؤولان میتوانند حركت كنند و پیش بروند. مجلس میتواند حافظ امنیت ملی باشد؛ میتواند سدّ مستحكمی در برابر تعرّض دشمنان و طمعورزی بیگانگان باشد.
بیانات در اجتماع بزرگ مردم قزوین 25/9/82
مفهوم اصلح
اصلح یعنی چه كسی؟ یعنی كسی كه همین هدفها را دنبال كند؛ یعنی كسی كه همین دردها را بداند و حس كند؛ یعنی كسی كه برای ریشهكنی فقر و فساد عزم جدی داشته باشد؛ یعنی كسی كه به حال قشرهای محروم و مستضعف دل بسوزاند. اصلح كسی است كه هم به ترقی و پیشرفت كشور و توسعهی اقتصادی و غیراقتصادی بیندیشد؛ هم زیر توهمات مربوط به توسعه، آنچنان محو و مات نشود كه از یاد قشرهای مظلوم و ضعیف غافل بماند. اصلح كسی است كه به فكر معیشت مردم، دین مردم، فرهنگ مردم و دنیا و آخرت مردم باشد. اصلح كسی است كه بتواند این بارِ عظیم را بر دوش بگیرد؛ هر كسی نمیتواند این بار را بر دوش بگیرد؛ نشاط و حوصله و همت و قدرتِ لازم و هوشمندی لازم دارد. البته هر كس صلاحیتش در مراكز قانونی تأیید شود، صالح است؛ اما باید در بین صالحها گشت و صالحتر را پیدا و او را انتخاب كرد. این، هنر شما مردم است.
بیانات در اجتماع بزرگ مردم جیرفت 17/2/84
|